All Posts

Uvoz/ izvoz otpadne plastike

Europska Unija od 1. siječnja 2021. primjenjuje nova (kompliciranija) pravila za izvoz, uvoz kao i unutarnji promet otpadom od plastike, a sve u skladu s delegiranom Uredbom Komisije (EU) 2020/2174.  Ovisno o vrsti plastike i postotku onečišćenja s drugom vrstom plastike ili drugim materijalima te o načinu obrade u državi odredišta, primjenjuje se ili „green list“ procedura ili „notifikacijski“  postupak.

NOVO: Obavijest o korištenju telefonskih konzultantskih usluga

Kao primatelju Novosti našeg portala kruzna-ekonomija.com nudimo vam godišnju pretplatu na uslugu telefonskog savjetovanja. Područje savjetovanja Područje gospodarenja otpadom i kružnog gospodarstva uređeno propisima Republike Hrvatske i Europske Unije. Telefon za konzultacije  +385 95 906 8551 Koje je vrijeme za konzultacije? Telefonske savjete možete koristiti od ponedjeljka do petka od 10:00 do 15:00 u trajanju do 30 min do 2 puta tjedno.…

Agencija potvrdila: prijedlog Pravilnika o ambalaži nije u skladu sa Zakonom

Vezano za prijedlog Pravilnika o ambalaži , Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ističe kako je s aspekta propisa o zaštiti tržišnog natjecanja, poželjno uređivanje sustava na način da tijelo koje ima javne ovlasti kao što je Fond za zaštitu okoliša obavlja isključivo regulatorne poslove propisane posebnim propisima kao regulatorno tijelo……dok poslovi koji se obavljaju na slobodnom tržištu u pravilu obavljaju poduzetnici po tržišnim načelima uz jednake i transparentne uvjete.

Novi pozivi Fonda

Objavljeni su novi javni pozivi za sufinanciranje zelenih projekata. 1. Izrada dokumentacije za pripremu pilot-projekta vezanih uz iskorištavanje energetskog potencijala otpada kao resursa Prihvatljivi prijavitelji: 2. Javni poziv za sufinanciranje izgradnje mini pretovarnih stanica za komunalni otpad na otocima Prihvatljivi prijavitelji su: