Politika privatnosti

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem mrežne stranice.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu mrežnu stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj mrežnoj stranici.

Opći uvjeti

Kruzna-ekonomija.com je portal koji donosi komentare, vijesti i analize vezane za područje gospodarenja otpadom i kružnog gospodarstva u Hrvatskoj i šire. Sadržaji na ovim stranicama izrađeni su u svrhu informiranja i obrazovanja. 

Kruzna-ekonomija.com sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja koje su kreirali posjetitelji te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje stranica koristite na vlastitu odgovornost. Portal kruzna-ekonomija.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem bilo kojeg sadržaja na ovim stranicama.

Sadržaj ovih stranica smije se dijeliti na društvenim mrežama i Internetu na načine koji čuvaju integritet sadržaja i izvor informacije.

Na portalu se izražavaju osobni stavovi autora tekstova i temelje se na javno dostupnim podacima. 

Autorska prava

Portal kruzna-ekonomija.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti našu mrežnu stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu mrežnu stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhu radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. 

Newsletter 

Portal kruzna-ekonomija.com nudi korisnicima upisivanje u mailing listu. Korisnici koji žele primati obavijesti o sadržaju i drugim bitnim vijestima ove stranice, upisat će svoju e-mail adresu i primati naše obavijesti. kruzna-ekonomija.com ne šalje spamove i obavijesti koje nemaju veze sa sadržajem ovih stranica. Korisnici mogu u svakom trenutku obrisati svoju e-mail adresu s naše mailing liste kliknuvši na link za ispisivanje koji šaljemo u svakom mailu. Adrese elektroničke pošte se čuvaju u bazi podataka sukladno uobičajenoj poslovnoj praksi i ne mogu se koristiti za zasebno slanje promotivnih poruka ili drugih sadržaja.

Kolačići (Cookie policy)

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na ovim stranicama, portal kruzna-ekonomija.com pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala – isključivo uz Vaš pristanak. Naši kolačići su potpuno bezopasni za vaš uređaj i ne prate vaše surfanje na internetu, nego služe samo za bolju preglednost stranica.

Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem uređaju, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku (postavke >> privatnost >> povijest/kolačići), no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Naša je dužnost zbog pravila EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića.

Za praćenje statistike posjećenosti i analize koristimo servis treće strane Google Analytics. O njihovim načinima pohrane i brisanja podataka koje treća strana eventualno pohranjuje možete više pročitati ovdje: Google Analytics – zaštita privatnosti.