U Veneciji se 31. siječnja 2019. u okviru projekta KETGATE organizira poslovni susret s ciljem prekograničnog povezivanja istraživačkih centara i malih i srednjih poduzeća (MSP) u području ključnih razvojnih tehnologija (KET tehnologija).

Ključne razvojne tehnologije (KET tehnologije) su pokretači inovativnosti te djeluju kao važan poticaj gospodarskom rastu Europe. KET tehnologije uključuju mikro i nano elektroniku, nanotehnologiju, biotehnologiju, napredne materijale, fotoniku i napredne proizvodne tehnologije.  

Cilj projekta KETGATE je povezati mala i srednja poduzeća (MSP) s istraživačkim centrima (KET Technology Centres) na EU razini. KET istraživački centri podupiru razne sektore uključujući automobilsku i transportnu industriju, kemijsku industriju, građevinski sektor, energetiku, okoliš, prehrambeni i tekstilni sektor itd.

Kroz sudjelovanje na ovom poslovnom susretu MSP-ovi mogu upoznati predstavnike vodećih primijenjeno istraživačkih organizacija u Srednjoj Europi i započeti buduću istraživačku suradnju za implementaciju KET rješenja. Kroz projekt MSP-ovi također mogu realizirati i neke od usluga bez naknade budući da će istraživački centri svoje usluge prema njima podmiriti iz projekta.

U tijeku je i zaprimanje prijava u okviru projekta KET4CleanProduction u kojem MSP-ovima može biti dodijeljen grant u iznosu od 50.000,00 EUR-a za  usluge  KET istraživačkih centara. 

Na poslovni susret u Veneciji mogu se prijaviti i tehnološko-razvojne organizacije (RTO) i nuditi svoju ekspertizu.

Broj sudionika kojima se mogu pokriti troškovi je ograničen te je važno prijavite se što ranije. KETGATE_Invitation_Brokerage Event_fin_Hr

Za sva dodatna pitanja i prijavu za poslovni susret u Veneciji javite se na:

vesna.petrovic@kruzna-ekonomija.com

Ili

ured@tera.hr

Show CommentsClose Comments

Leave a comment