Projekti KETGATE i KET4CleanProduction koje sufinancira Europska unija kroz program Interreg, imaju za cilj povezati male i srednje  poduzetnike iz Središnje Europe s EU istraživačkim centrima kako bi se ubrzao proces preuzimanja ključnih razvojnih tehnologija (Key Enabling Technologies – KETs).

Koja se usluga nudi poduzetnicima kroz KETGATE projekt?

Zahvaljujući KETGATE mreži, mala i srednja poduzeća imaju priliku pronaći i sastati se s odgovarajućim europskim istraživačko-tehnološkim organizacijama, čak i ako se one nalaze u drugoj državi i govore drugim jezikom. Na taj je način svim MSP-ovima olakšan pristup ključnim razvojnim tehnologijama kao što je industrijska biotehnologija, napredni materijali i druge napredne proizvodne tehnologije. Konkretno, poduzeća koja imaju inovativnu poslovnu ideju, koju bi mogli oplemeniti korištenjem ključnih razvojnih tehnologija uz pomoć istraživačkih organizacija, mogu uz pomoć KETGATE pristupne točke za Hrvatsku, tvrtke Tera Tehnopolis d.o.o., ispuniti prijavu – zahtjev za uslugu (Service Request). Tera Tehnopolis će zainteresiranim tvrtkama pomoći u pronalaženju istraživačke organizacije koja može ponuditi traženu uslugu.

Financiranje poduzetnika kroz KET4CleanProduction projekt?

Projekt KET4CleanProduction nudi priliku svim malim i srednjim poduzetnicima za ostvarivanje bespovratnih sredstava u vrijednosti do 50.000 EUR u sklopu zadnjeg objavljenog poziva. Riječ je o mikro potporama unaprjeđivanja proizvodnje za projekte transnacionalne suradnje između malih i srednjih poduzeća (MSP) i minimalno dva KET tehnološka centra (KET TC). Projekt osnažuje mala i srednja poduzeća u uvođenju čiste proizvodnje u svoje poslovanje povezujući ih s vodećim istraživačkim centrima koji im pružaju pomoć u savladavanju ovih izazova.

Kako se prijaviti?

Sve informacije o načinu prijave nalaze se na poveznici https://www.ket4sme.eu/, a TERA Tehnopolis d.o.o., kao konzorcijski partner za Hrvatsku, svim potencijalnim prijaviteljima pruža pomoć oko prijave. Rok za prijavu je 30. lipnja 2020. godine.

Primjer suradnje hrvatske tvrtke Phoenix i dva tehnološka centra u okviru KET projekata možete vidjeti na sljedećem videu: https://www.youtube.com/watch?v=hZAZIOTi6ak&t=7s

Ako vaša tvrtka ima inovativnu poslovnu ideju i treba vam usluga nekog istraživačkog centra, obratite nam se.

Business photo created by yanalya – www.freepik.com

Show CommentsClose Comments

Leave a comment