MOVECO je EU financirani projekt u kojem sudjeluje 16 partnera iz deset Dunavskih zemalja, a cilj mu je promocija kružnog gospodarstva kroz međunarodnu suradnju.

Projektni partner za Hrvatsku je Tera Tehnopolis d.o.o. za promicanje novih tehnologija, inovacija i poduzetništvo. Projekt je započeo u prosincu 2016. godine, a jedan od rezultata projekta je web platforma Danube goes circular. Na ovoj platformi korisnici mogu pronaći korisne informacije i alate koji će im pomoći da usvoje i implementiraju načela kružnog gospodarstva u svoje poslovanje, a to su:

  • Alati za kružno gospodarstvo (Circular economy toolbox) namjenjeni malim i srednjim poduzetnicima, uključujući financijske, tehničke i informativne alate;
  • On-line platforma za podršku suradnji između poslovnog sektora i istraživačkih organizacija;
  • Virtualna tržnica koja promovira ponovnu uporabu i razmjenu otpada i nusproizvoda.

U okviru projekta obrađena je i tema proširene odgovornosti proizvođača (EPR shema) te je dan pregled EPR politika u državama Dunavske regije.

Koristi od upotrebe pojedinih digitalnih alata s ove web platforme mogu imati javna tijela, poduzetničke potporne institucije, mali i srednji poduzetnici, istraživačke institucije, nevladin sektor i konzultantske tvrtke.

U ovoj fazi projekta važno je da se na MOVECO platformu registrira što više zainteresiranih subjekata iz svih uključenih zemalja.  Registracija i korištenje MOVECO web platforme je besplatno.

Registrirati se možete samostalno putem web platforme https://jpo.imp.bg.ac.rs/moveco/ ili se za pomoć pri registraciji ili za dodatne informacije o projektu možete javiti na email: vesna.petrovic@kruzna-ekonomija.com

 

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment