Norveška ambasada u Zagrebu poziva hrvatske tvrtke i istraživačke institucije čije aktivnosti su vezane za područje kružnog gospodarstva da se prijave na matchamaking u Oslu kako bi ostvarili potencijalnu suradnju na projektima u okviru Norveško-hrvatskog biznis programa.

Zašto se prijaviti?

Cilj ovog skupa koji će se održati od 24. do 25. rujna  je informiranje sudionika o mogućnostima financiranja projekata u okviru Norveško – hrvatskog programa koji za projekte inovacija i razvoja poslovanja raspolaže s 22 milijuna EUR-a sredstava i uspostava kontakata s potencijalnim norveškim partnerima.

Projekti koji se mogu financirati

Registrirati se mogu hrvatske tvrtke (MSP) i istraživačke institucije koje traže financiranje i norveške partnere kako bi realizirali konkretne projektne ideje povezane s inovativnim tehnologijama, rješenjima i/ili proizvodima iz područja kružnog gospodarstva kao što su:

  • Smanjenje potrošnje sirovina
  • Očuvanje vrijednosti proizvoda, materijala i resursa na što duži period
  • Smanjenje nastanka otpada
  • Zamjena neobnovljivih resursa biomasom
  • Zaštita oceana i tla od otpada odbačenog u okoliš uklanjanjem postojećeg onečišćenja, smanjenjem novog zagađenja i razvojem biorazgradive bioplastike.

O registraciji na skup i mogućnostima pokrića troškova putovanja detaljnije se možete informirati na stranicama Norveške ambasade u Zagrebu.

Business photo created by tirachardz – www.freepik.com

Show CommentsClose Comments

Leave a comment