U sklopu projekta

Pozivaju na radionicu:

KRENI U BUDUĆNOST BEZ PLASTIKE

MOVE-CO(mmunity)

Osigurajte zeleniju budućnost svoga poslovanja u

 svijetu bez jednokratne plastike

Predavači:

Mr.sc. Ivana Ostoić je po zanimanju dipl.ing.ekologije,  sa završenim magisterijem iz područja ekologije, MBA iz područja upravljanja te je doktorski kandidat iz područja Održivog razvoja. Ivana radi kao konzultant s preko 22 godine iskustva za područje održivog razvoja, zaštite okoliša, energetske učinkovitosti na projektima u Hrvatskoj, Srbiji, BIH i Crnoj Gori. Na projektu MOVECO Ivana je sudjelovala kao stručnjak za cirkularnu ekonomiju iz područja održivog upravljanja otpadom.

Vesna Petrović, diplomirani inženjer kemije i magistar zaštite okoliša, sudski vještak za područje gospodarenja otpadom i sekundarnim sirovinama. Direktor i osnivač društva Folder d.o.o. koje se bavi konzaltingom i edukacijom u području kružnog gospodarstva.  Uređuje informativno-edukativni portal kruzna-ekonomija.com.

Dvadeset godina iskustva u projektima i poslovima u području gospodarenja otpadom, u nevladinom i privatnom sektoru te državnoj administraciji. Od 2007. do 2018. godine zaposlena u Ministarstvu zaštite okoliša, Odjelu za gospodarenje otpadom na poslovima višeg stručnog savjetnika.

Panelisti:

Saponia d.d. (Blanka Balicki dipl.ing., stručni suradnik u razvoju ambalaže i Marijana Marinović dipl.ing. univ.spec.oecol., organizator Zaštite okoliša

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (dr.sc. Iva Bahunek, direktorica)

Folder d.o.o. (Vesna Petrović, magistar zaštite okoliša)

IQ Consulting d.o.o. (dr.sc. Ivana Ostoić)

Udruga Ospera (Juraj Bučević, predsjednik)

TERA Tehnopolis d.o.o. je hrvatski konzorcijski partner u projektu MOVECO, sufinanciran od strane Europske komisije, kroz program Interreg, Danube Transnational Programme (ERDF, IPA). MOVECO je projekt koji podiže svijest o cirkularnoj ekonomiji među tvrtkama, istraživačkim institutima, vlastima, institucijama gospodarskog razvoja i građanima. Od prosinca 2016. godine, dvanaest projektnih partnera i četiri strateška partnera iz deset država ostvaruju suradnju sa svrhom promicanja znanja o cirkularnoj ekonomiji i poboljšanja okvirnih uvjeta za cirkularne proizvode i poslovne modele u Dunavskoj regiji. U okviru Projekta, ciljane grupe korisnika nastoje zajedničkom suradnjom iskoristiti potencijale cirkularne ekonomije na našem području kako bi ojačale konkurentnost, potaknule sigurnost opskrbe, ostvarile ekonomski rast te otvorile nova radna mjesta.

U suradnji s Gradom Osijekom i Hrvatskom udrugom poslodavaca Regionalni ured Osijek  organizira se jednodnevna radionica s fokusom na plastiku i ambalažu te promjene regulative u području iste. S obzirom da je Europski parlament izglasao zabranu korištenja jednokratne plastične ambalaže, koja stupa na snagu 2021.god, s ciljem smanjenja onečišćenja okoliša i korištenja prirodnih resursa,  proizvođači i korisnici takve ambalaže suočeni su s velikim promjenama. U svrhu njihova informiranja kao i usmjeravanja na cirkularnu ekonomiju, održat će se radionica gdje će prisutni imati priliku informirati se o svim problemima, promjenama i mogućim rješenjima toga područja, kao i upoznati s primjerima dobre prakse te na taj način unaprijediti vlastito poslovanje. 

Osim predavanja različitih stručnjaka iz područja cirkularne ekonomije, europskih regulativa i zaštite okoliša, održat će se i radionice s fokusom na nove materijale kao i reciklažu postojećih te panel s proizvođačima i korisnicima.      

Mjesto i datum:

05.06.2019.            Prostorije Hrvatske udruge poslodavaca – HUP Trg Ljudevita Gaja 6, 31 000 Osijek

Program:

8:50 – 9:00           Registracija sudionika

9:00 – 9:05          Otvorenje –MOVECO projekt TERA

9:05 – 9:35          Nova regulativa – trendovi i pomaci prema cirkularnoj ekonomiji Zakonodavstvo u području ambalaže i plastike. Objašnjenje promjena koji utječu na proizvođače i korisnike ambalaže u Hrvatskoj

Predavač: Vesna Petrović

9:35 – 10:20        Prezentacija koncepta  „Temeljne poslovne vještine za Zelene Poduzetnike’’- MOVECO

Predavač: Ivana Ostojić

10:20 – 10:50      Vodič za kružni dizajn koji će vam pomoći razumjeti, definirati, izraditi i objaviti kružne inovacije

Predavač: Ivana Ostojić

10:50 – 11:05      Pauza

11:05 – 13:05      Radionica s fokusom na nova rješenja / ideje u skladu s promjenama u zakonodavstvu

Predavač: Ivana Ostojić

13:05 – 14:00      Okrugli stol: Primjeri dobre prakse (ekonomski i ekološki aspekt)

Moderator: Sonja Kovač

Panelisti: predstavnici različitih faza lanca vrijednosti

14:00 – 14:15      Pitanja za paneliste

Ukoliko ste zaintersirani za sudjelovanje molimo ispunite prijavnicu na sljedećem linku te istu pošaljite na mail:   hup-osijek@hup.hr

Show CommentsClose Comments

Leave a comment